Over ons

Stranger architects & engineers is een bouwkundig ontwerp – en studiebureau dat zich toespitst op industriële projecten, zowel aan land als op het water (onshore/offshore).

Het ontstaan van deze nieuwe entiteit vloeit voort uit het combineren van de expertise van 2 kantoren. Enerzijds Studiebureel Stranger (Antwerpen), met een ijzersterke reputatie in haven gebonden en waterbouwkundige projecten alsook in blast proof buildings en anderzijds de afdelingen ‘Project Engineering’ en ‘Civiel’ van BM Engineering (Kortrijk), met een succesrijke geschiedenis in het totaalontwerp van industriële projecten op het vaste land. Samen vormen wij een complementair team van een 15-tal ervaren medewerkers dewelke verspreid werken over de kantoren in Kortrijk en Antwerpen. 

Ons kantoor kan optreden voor het totaal ontwerppakket en alle facetten van het ontwerpproces aanbieden. We staan voor een integrale benadering en zorgen voor 1 aanspreekpunt van het ontwerpteam naar bouwheer en aannemer toe.
We zetten sterk in op het onder controle houden van de kosten en de planning door optimaal gebruik te maken van digitalisering en BIM (Building Information Modelling) zonder daarbij in te boeten aan architecturale kwaliteit.
 

Studiebureel Stranger

Studiebureel Stranger werd in 1973 opgericht. In 1992 nam Chris Stranger de leiding van het studiebureel over van zijn vader.

Door de jaren heen werd er meer gespecialiseerd. De eerste grote aanlegsteiger in de haven van Antwerpen, die volledig binnenshuis werd ontworpen, kwam er in de periode 2005-2007. Nadien zijn er nog vele gevolgd bij diverse klanten.

Naast de waterbouwkundige constructies, de architectuurprojecten en de “gewone stabiliteitsstudies”, werd expertise opgebouwd in projecten waar blast proof eisen gesteld werden.

BM Engineering

Studiebureau BM Engineering legt meer dan 50 jaar ervaring en knowhow voor op vlak van stabiliteit, duurzame technieken, civil engineering en BIM. Zo kan BM Engineering een flexibele en polyvalente dienstverlening aanbieden aan uiteenlopende klanten in de private en de publieke sector, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering.

BM Engineering is sinds 2011 de naam voor de fusie van Studiebureel Boucherie (Roeselare) en Coördinatiebureau Maes (Kortrijk).

Met een 60-tal medewerkers en een multidisciplinair aanbod, neemt het bureau in de Belgische bouwwereld een unieke positie in. De mix van jonge mensen met nieuwe methodes en inzichten van collega’s met jarenlange kennis en ervaring zorgt voor een dynamische werkomgeving. De meewerkende vennoten illustreren de grote betrokkenheid in de diverse projecten.